piątek, 4 października 2013

Żarłostacja, edycja 2.


Będzie jesiennie, ale ciepło.
Polsko-złoto-jesiennie.

Nie przyjmuję innej opcji.

Poza tym znów smacznie, chociaż porcji i gotujących blogerów więcej, więc większy wypas.
Do kolejnej Żarłostacji zostały już tylko 2 dni! 
Blogerzy szaleją po targach i sklepach. Wykupują wszystkie możliwe dynie w okolicy i prawie się o nie biją ;) wypraszają od znajomych turystyczne kuchenki gazowe, bo przecież w Kofeinie 2.0 trzasną wszystkie korki od ilości potrzebnych palników elektrycznych.

Sama przywiozłam dzisiaj z Cytruska ciężkie od gruszek, kasz, orzechów, papryk, cieciorek i innych dyniek siaty.
Po południu dopieszczałam przepisy na lawasz jaglany do przepysznej pasty z dyni hokkaido i na gryczane brownie z kaszy w wersji niepalonej. Mniam! Już zazdroszczę wszelkim Żarłożercom!

I niesamowicie cieszę na kolejne wielkie przedsięwzięcie z moimi ulubionymi opolskimi blogerami kulinarnymi i nie tylko!
Arkiem Kornackim - blogosferskim nadwornym fotografem
Agnieszką - wybitną artystką, która tworzy wszystkie grafiki okołożarłostacyjnie, plakaty, ulotki, menu.
Marcelem i Arturem - którzy mocno wspierają blogerów logistycznie, i nie tylko ;)

Mam także zaszczyt przedstawić naszego gościa specjalnego Kingę Paruzel, finalistkę pierwszej edycji Master Chefa, która poprowadzi dla dzieci muffinkowe warsztaty :)
YAY!!!

Na Żarłostacji odbędą się również warsztaty woskowe dla dzieci, piwowarskie i serowe oraz szydełkowe. Będzie można też zasięgnąć porad arcymądrej i arcyskutecznej dietetyczki Ajwen oraz posłuchać o energii pożywienia podczas wykładu Łukasza Zalewskiego.
Akademia Szkraba zadba o to aby rodzice spokojnie mogli wcielić się w role żarłożerców i zapewni wiele atrakcji ich szkrabom.
W programie także mnóstwo szalonych konkursów i równie cenne nagrody :)

Oczywiście książkowe swap party znów na posterunku!


Po więcej szczegółów na temat Żarłostacji zapraszamy na Fanpejdż.

A jesienną edycję sponsorują:



PRZYBYWAJCIE NA ŻARŁOSTACJĘ!
Nie może Was zabraknąć!




2 komentarze:

dzięki!