I to będzie najkrótszy post. Taki postny...
Wszystko w proszku jak zwykle, na ostatnią chwilę... Normalka.
Z przepisu wychodzi 14 minibabeczek.
Waniliowe bezglutenowe babeczki do koszyczka:
125g mąki gryczanej
3 jajka
60g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia ( taki bez mąki pszennej)
1 łyżka miękkiego masła
2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią lub 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Formę do minimuffinek wyłożyć papilotkami, nagrzać piekarnik do 170st. C.
Jajka ubić z cukrem i wanilią na puszystą masę, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, masło i zmiksować krótko.
Ciasto nakładać do 3/4 wysokości foremek. Piec przez 15-20 minut, bez termoobiegu.
Ja dopiero jutro zaczynam robić wszystkie wypieki :)
OdpowiedzUsuńJa zdecydowanie też, ale po południu raczej, po spacerze z koszyczkiem ;)
UsuńIle babeczek! Cudownie :>
OdpowiedzUsuńZniknęły migiem ;)
UsuńŚliczne maleństwa! :)
OdpowiedzUsuńWyjątkowo równe wyszły ;)
Usuń