piątek, 18 kwietnia 2014

Ekspresowe babeczki do koszyczka.




Najszybsze babeczki jakie kiedykolwiek robiłam!
I to będzie najkrótszy post. Taki postny...
Wszystko w proszku jak zwykle, na ostatnią chwilę... Normalka.

Z przepisu wychodzi 14 minibabeczek.

Waniliowe bezglutenowe babeczki do koszyczka:
125g mąki gryczanej
3 jajka
60g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia ( taki bez mąki pszennej)
1 łyżka miękkiego masła
2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią lub 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Formę do minimuffinek wyłożyć papilotkami, nagrzać piekarnik do 170st. C.
Jajka ubić z cukrem i wanilią na puszystą masę, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, masło i zmiksować krótko. 
Ciasto nakładać do 3/4 wysokości foremek. Piec przez 15-20 minut, bez termoobiegu.






6 komentarzy:

dzięki!